En aktiv helg

Ingen skal kritisere meg for bare å henge hjemme og vente på at den rette skal dukke opp på døra. Nei, initiativrik det er jeg! Eller egentlig var det ikke bare min fortjeneste at jeg denne helga var på hele to dater. Fredagsdaten var noe jeg ble med på, men dagens date var mitt forslag.

Hver gang jeg er på vei til et stevnemøte tenker jeg med meg selv: “Hvorfor utsetter du deg selv for dette her?” Jeg er alltid nervøs. Ikke fordi jeg har så store forhåpninger, som oftest har jeg ikke det. Det handler vel mer om at det er slitsomt å hele tiden skulle være på markedet. Vurdere. Bli vurdert. Holde samtalen i gang med et ukjent menneske. Nei, det er slitsomme greier. Men siden det ikke er så mange andre muligheter for å møte nye mennesker enn på nettet, så må man bare utsette seg for det. Jeg begynner å få såpass trening at jeg klarer å være rimelig avslappa og rolig. Ja, jeg klarer å være helt meg selv, og det til tross for at hver date, hvert menneske, hver samtale er helt forskjellige fra hverandre. Man begynner vel å bli rutinert. Som om det var et mål…

Fredags ettermiddag gikk jeg av t-banen på Nasjonaltheatret. To minutter igjen til avtalt tidspunkt, og plutselig slo tanken ned i hodet mitt: “Hva i svarte var det nå han hette han jeg skal møte?!” Heldigvis tok det ikke lang tid før jeg kom på det. Men hva han jobbet med? Nei, det fant jeg ikke ut av før jeg etter daten gikk inn på samtaleloggen på tinder. Meget mulig at min hukommelsessvikt hadde noe å gjøre med at jeg ikke hadde helt trua, at jeg hadde større forventninger til søndagens date. Og forhåpningene mine ble innfridd, altså, mine manglende forhåpninger ble innfridd. Han var ikke min type.

Hyggelig. Velartikluert. Smart. Belest. Helt sikkert snill. Men av typen superakademiker. Teoretiker til fingerspissene. Jeg kjente igjen typen fra årene på Blindern. Jeg så for meg at han kunne holde en teoretisk diskusjon gående i timevis. Rett og slett en tørrpinn. Altfor korrekt og streit…..og….ja, kjedelig!

Etter at jeg fortalte at jeg likte å danse, beskrev han hvordan han, når han vasket huset, prøvde å løse opp i en vond rygg gjennom å smådanse og vrikke på seg. Jeg bare så for meg hvordan denne lange, litt klønete og stivbeinte karen så ut i hofterullende runddans med langkosten. Det var ikke et veldig attraktivt syn for å si det slik… Heller ufrivillig komisk. I og for seg et sympatisk trekk at han turte å dele dette om seg selv, men det var ikke akkurat noe som pirret nysgjerrigheten min.

Egentlig merket jeg det med en gang at han ikke var min type, men jeg holdt samtalen i gang et par timer. Mennesker kan jo være spennende, selv om de ikke er interessante som menn. Dessuten er jeg litt for høflig til å klare og stikke av etter bare en halvtime.

Hva så med dagens date? Jo, denne karen har jeg teksta med ei uke, og jeg må si han har virka både oppegående, sjarmerende og oppmerksom. Vi jobber med akkurat det samme og har mange felles interesser. Så alt lå til rette for en hyggelig date på Nasjonalgalleriet. Artig forslag fra ham med søndagsdate på museum. Og joda, han var virkelig en bra fyr. Lett å snakke med. Åpen om seg selv, stilte gode spørsmål om meg. Engasjert rundt jobben, akkurat som meg. Viste seg både sterk og sårbar. Jeg følte jeg kom ganske godt innpå ham etter en runde på museum og en kaffe i høstsola. Men ble jeg egentlig interessert? Er han egentlig interessant?

Poenget er at jeg ikke tror jeg ble fysisk tiltrukket av ham! Er det mulig? Han virket jo på mange måter så perfekt! Men jeg må jo tenne på ham også! Et platonisk, aseksuelt forhold er det vel ingen som trakter etter. Da hjelper det ikke om samtalen er aldri så god. Jeg har ikke tenkt å bli sammen med en kompis. Selvsagt forventer jeg ikke at det skal brenne i trusa sånn med en gang. Jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at det vanligvis tar litt tid før slikt eventuelt oppstår. Likevel kjente jeg ikke noe tiltrekning. Ikke en ørliten gnist en gang. Noen ville kanskje hevde at dette kan komme? Kan det det? Usikker, men tror egentlig ikke det…?

Så hva gjør jeg nå? Skal jeg møte ham igjen? Skal jeg prøve en gang til?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s